Посету Браничевском округу председник Србије започео у Жабарима

Poseta

 

 

Посету Браничевском округу у оквиру кампање „Будућност Србије“ председник Србије Александар Вучић започео је у Жабарима, обиласком радова на изградњи стамбеног објекта за избегла и расељена лица из Босне и Херцеговине и Хрватске.

Изградња станова чија је укупна површина 700 квадрата почела је у октобру прошле године и биће завршена у септембру ове године, када ће 12 избегличких породица добити свој кров над главом.

Председника Вучића су дочекали председник Општине Жабари Јован Лукић и председник СО Дејан Адамовић са сарадницима. Он је том приликом обећао да ће се држава борити за опстанак малих места и села у Србији и повећање наталитета, јер, како је рекао, без младих нема ни опстанка Србије.

-У Жабарима ће држава уложити 1,1 милион евра за реконструкцију Дома здравља, 260.000 евра за замену азбестних водоводних цеви у Влашком Долу, док ће у Симићеву, Витежеву и другим насељима бити решено питање путне инфраструктуре. Да осетите да држава данас може много више него раније, а држава заиста може више. Брине ме податак да је овде прошле године било 4 пута више умрлих него новорођене деце, јер џаба је све што радимо ако у наредном периоду не будемо имали више деце. Покушаћемо да доведемо два, три мања инвеститора и да истовремено опремамо све јавне објекте и обновимо Основну школу у Жабарима. Желимо да снагу државе покажемо кроз Канцеларију за јавна улагања и да то грађани осете одмах, јер много нам је важније да се то види овде него у Београду, Новом Саду и другим већим местима. Борићемо се за Жабари и мања места и села, јер без тога нема будућности Србије, казао је Вучић.

Председник је нагласио да је држава спремна да на различите начине помогне приватној иницијативи и пружи посебне подстицаје за повратак наших људи из иностранства.

-Ја ни данас нисам дошао да вам кажем да ће бити све лако, али вам обећавам да ћете да видите боље путеве, нови водовод, реконструисани Дом здравља и то захваљујући томе што смо штедели, понашали се одговорно, али без ваше подршке никада такве резултате не бисмо могли да постигнемо, закључио је Вучић.

https://www.facebook.com/SOZabari/videos/391471241406794/