Конститутивна седница

Lukic

Rec Naroda

 

 

На конститутивној седници Скупштине општине Жабари, одржаној 22. јануара 2024. , потврђено је 37 одборничких мандата. За председника Општине у трећем узастопном мандату изабран је Јован Лукић, а за његовог заменика Саша Беговић.

За председника парламента именован је Дејан Адамовић, који је и до сада обављао ту функцију, а за његовог заменика Игор Чолић.

Иван Раденковић, Дејан Адамовић и Игор Чолић

У новом сазиву жабарске Скупштине, највише одборника – 28 има коалиција окупљена око Српске напредне странке, док је 9 мандата припало Социјалистичкој партији Србије.

Нови секретар Скупштине општине је Иван Раденковић, а чланови Општинског већа: Драгиша Пауновић, Небојша Сарић, Дејан Станојевић, Звездан Томић и Горан Милосављевић.

У обраћању присутнима, председник Општине Жабари Јован Лукић захвалио се на подршци и поверењу.

Председник Општине Јован Лукић

-Током претходног мандата заједно смо остварили многе успехе и постигли значајне резултате. Успели смо да унапредимо инфраструктуру, обезбедимо боље услове за образовање и здравство, као и да подстакнемо развој предузетништва и привреде. Такође смо се фокусирали на заштиту животне средине и унапређење квалитета живота  наших грађана. Међутим, има још много посла који нас чека. Уверен сам да заједно можемо остварити још веће промене и напредак. Поверење које сте ми указали прошли пут ме инспирише да наставим да се борим за интересе наше општине и да радим на остварењу потреба и жеља свих наших грађана. У наредном мандату, радићемо и даље на унапређењу комуналних услуга, стварању нових радних места и јачању привредног сектора. Такође, наставићу да се залажем за боље образовање и здравствену заштиту, као и за очување нашег природног окружења. Ваше мишљење је од великог значаја за мене и зато вас позивам да ми се обратите са својим идејама, предлозима и питањима. То ће нам помоћи  да заједно обликујемо будућност наше општине. Уверен сам да имамо снаге да остваримо све оно што смо зацртали и да заједно можемо градити боље сутра, закључио је председник Општине.

Саша Беговић, Игор Чолић, Дејан Адамовић и Јован Лукић
Тајно гласање

                     Извор:

У Жабарима трећи мандат Јовану Лукићу