20.ЧЕТРЕШКО ПРЕЛО

362301124 735574031834052 7256648758763363306 Nzabari

У комплексу Четерешке шуме већ две деценије одржава се традиционална манифестација Четерешко прело. Овогодишњи јубилеј обележен је пригодним програмом у оквиру ког је свим посетиоцима приказано како су Прела некад изгледала. Захваљујемо се свима који су својим учешћем уприличили овогодишње Четерешко прело: Културно-уметничким друштвима општине Жабари, Културно-уметничком друштву „ТЕНТ“ из Обреновца, драмском уметнилу Миленку Павлову,  солисти РТС-а Катарини Богдановић, Драгани Катић и Весни Милановић, оркестру Енџија Маврића и звездама вечери Марини Радосављевић и Драгану Којићу Кеби.

У оквиру програма традиционално је изабрана овогодишња лепотица прела, прва и друга пратиља, као и девојке са најлепшом народном ношњом, најлепшим осмехом и најбољим фолклорним држањем.

У оквиру етно изложбе у којој су учешће узела Удружења жена из Живице, Ћовдина, Пољане, Брзохода, Александровца, Удружење грађана Варовнице из Младеновца и Удружење особа ометених у развоју „Кључ“ Жабари изабрана су три најлепша штанда и три најлепше погаче.

Организатор ове манифестације је Центар за културу „Војислав Илић Млађи“ под покровитељством општине Жабари