Шеф сектора за управљање пројектима  Делегације Европске уније Мартин Kлауке у посети нашој Општини

602x338 Cmsv2 2f6e25e7 C4bc 50fe 9502 5432c345bd3c 3661864

Шеф сектора за управљање пројектима  Делегације Европске уније Мартин Kлауке посетиће 23. септембра 2020. године пројекте које у Жагубици и Жабарима преко програма ЕУ ПРО финансира Европска унија (ЕУ) са циљем да се унапреди квалитет живота становништва.

Представник Делегације ЕУ ће прво у Жабарима са председником општине Јованом Лукићем посетити  један од објеката Центра за социјални рад који је комплетно реконструисан а општина га је уступила на коришћење Удружењу особа ометених у развоју „Kључ“. Уз ЕУ финансијску подршку од преко 66.000 евра значајно су унапређени услови за пружање социјалних услуга рањивим групама становништа у општини Жабари.

У Жагубици ће Мартин Kлауке обићи зграду Дома Здравља у којој је ЕУ са више од 86.000 евра финансирала реконструкцију система грејања и вентилације како би се побољшао квалитет пружања услуга примарне здравствене заштите пацијентима, али и услови рада запосленог медицинског и немедицинског особља.

Током посете овим општинама Браничевског округа, шеф сектора за управљање пројектима Делегације Европске уније Мартин Kлауке имаће прилику да се упозна и са општинским руководством, а у Жагубици ће бити представљен и пројекат увођења и развоја географског информациононг система који такође подржава Европска унија.

Šef sektora za upravljanje projektima Delegacije Evropske unije Martin Klauke SUTRA u poseti Žagubici i Žabarima