Прослављен дан општине

Predsednik Lukic Dodeljuje Nagradu Aleksandru Jokicu (1)

Текст извор

 

У свечаном делу Академије присутним су се обратили председник општине Жабари, Јован Лукић и преседник Скупштине општине Жабари, Дејан Адамовић. Након њиховог обраћања додељена су општинска признања најбољим појединцима и правним субјектима која су се у периоду од 8. октобра 2018. године до 8. октобра 2019. највише истакли у раду који су допринелу успешној пословној години општине Жабари у периоду између два обележавања.

Након завршетка официјалног дела Академије присутнима је приређен културно-уметнички програм у извођењу драмског уметника из Београда, Миленка Павлова, солисте на виолини Мому Станојевића и хора музичке школе „Мокрањац“ из Београда.

Након интонирања Химне Србије, први се присутним обратио председник Скупштине Општине Жабари, Дејан Адамовић који је поздравивши све присутне говорио о традицији и успешности општине Жабари.

-Иако је општина Жабари међу најмањима у Србији, то је не спутава да буде успешна у свим пољима делатности. Напротив, вредноћом и преданим радом свих житеља општине Жабари, уз свесрдну подршку општинског руководства, допринели су да данас прославимо и обележимо још једну успешну годину у периоду између два обележавања Дана општине, истакао је председник Скупштине општине Жабари, Дејан Адамовић.

Председник општине Жабари, Јован Лукић нагласио је да су сумирујући резултате из протекле године, закључио да су добрим планирањем успели да реше неке од кључних проблема у општини на чијем је челу.

-Захваљујући преданом раду општинског руководства, радника општинске управе, јавних предузећа и установа, али и добром сарадњом са Владом републике Србије, њеним ресорним министарствима и институцијама успели смо да урадимо много и да у одређеним сегментима грађанима општине Жабари побољшамо квалитет живота-истакао је у свом говору први човек Жабарске општине Јован Лукић, додавши да ће присутни детаљну бити упознати шта је то урађено у протеклих годину дана у филму који ће се одмах презентовати“.

Након обраћања општинских челника приказан је осамнаесто минутни филм где је приказано све шта се урадило у општини Жабари у периоду између, прошлогодишњег и овогодишњег обележавања Дана општине.

Kрај официјалног дела обележен је доделом октобарских признања најуспешмијима. Укупно је додељено 22 признања: једна Октобарска награде, три Октобарске плакете 11 Октобарских захвалница, као и седам захвалница које се по први пут додељују пензионерима општинсле управе отишлих у пензију 2016. године и касније- Октобарску награду, која се састојала од изгавиране плакете, књиге о учешћу Србије у Првом светском рату и новчаног дела у износу од 60. 000 динара, добио је Александар Јокић из Београда члан Извршног одбора СНС и координатор те странке за подунавски и браничевски округ.

Ово највеће општинско признање, Октобарску награду Јокићу је уручио председник општине Јован Лукић, за изузетан допринос у развоју и афирмацији у општини Жабари у 2018. години. Октобарске плакете уручио је Председник жабарске Скупштине Дејан Адамовић, док је Октоборске захвалнице доделио заменик преседника општине, Златко Драгутиновић.

У име добитника Октобарских признања присутнима се обратио добитник Октобарске награде Аллександар Јокић који се у име свих награђених захвалио на указаном поверењу и части, уједно рекавши да новчани део добијене награде даје Фудблском клубу „Поморавље“ из Влашког Дола, како би им тим скромним доприносом помагао у даљем текмичењу.

–Веома сам почаствован овом наградом. Могу да кажем да је жабарско руководству уз свесрдну помоћ Владе и председника републике Србије, Александра Вучића у протеклој години много урадило. Они су показали велику одговорност, мудрост и свестрани рад у реализовању пројеката за побољшања услова живота у Жабарима. Поручујем им да тако и у наредном периоду настава и да све своје ресурсе укључе у побољшању животног стандарда свих грађана општине којом руководе, рекао је овогодишњи добитник Октобарске награде, Александар Јокић.

Свечаној академији присуствовали су поред представника локалне самоуправе, одборника, представника Јавних предузећа и установа, припадника војске, полиције и свештенства и представници свих општина Браничевског управног округа, као и представници града Пожаревца.

Награђени октобарским признањима

Поред добитника Октобарске награде која је додељена Александру Јокићу додељене су и Октобарске плакете. Плакете су добили:

 • Национална служба за запошљавање-филијала Пожаревац,
 • Спортски савез општине Жабари и Фудбалски клуб „Поморавље“ из Влашког Дола.

Октобарским захвалницама награђени су:

 • Стокић Слађана из Александровца, главна сестра у ДЗ „Жабари“,
 • Тихомир Драгуљевић, председник МЗ „Миијево“,
 • Драги Чичић из Породина,
 • Kринка Обрадовић, административни радник из Жабара,
 • Никола Николић пољопривредник из Полатне,
 • Стефан Витковић, пољопривредник из Симићева,
 • Ненад Цвејић из Александровца, Бојан Обрадовић из Александровца и
 • Дарко Глишић музички уметник из Велике плане.

Посебне захвалнице добили су пензионери општинске управе:

 • Биљана Станојевић из Жабара, Светлана Динић из Жабара,
 • Славица Вукашиновић из Александровца,
 • Славица Савић из Александровца,
 • Драгослав Марковић из Александровца,
 • Милан Обрадовић из Жабара и
 • Зоран Јаковљевић из Симићева.