НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ НАГРАЂЕНИ

A31

Општинско руководство на челу са председником општине Јованом Лукићем наградило је најбоље ученике у школској 2023/24. години. Пригодним поклонима награђени су вуковци из ОШ „Дуде Јовић“ Жабари: Јована Никодијевић, Огњен Радишић, Стефан Павловић, Лидија Јовановић и Јелена Бакић.

Поред њих, награђени су и добитници Доситејевих диплома из ОШ „Херој Роса Трифуновић“ Александровац. То су: Андрија Лукић за историју и географију, Алекса Стевић за енглески језик, као и Вукашин Обрадовић, Павле Вујчић, Илија Нацковић и Андрија Лукић за физичко и здравствено васпитање.

Посебно признање додељено је Јелени Бакић из Симићева, која је проглашена за ђака генерације, и Андрији Лукићу из Влашког Дола, који је проглашен за најуспешнијег у генерацији. Они су, поред комплета књига, добили и лаптопове као награду за свој изузетан успех.

Андрија Лукић, који је освојио награду за најуспешнијег ученика, одлучио је да свој лаптоп уступи осмогодишњем Мateји Станковићу из Александровца. Андрија је изјавио да се нада да ће Мateји лаптоп више користити у даљем школовању и да ће и он у будућности постићи одличне резултате, попут њега.

Овај гест великодушности и бриге за друге показује да су ови млади људи не само одлични ученици, већ и хумани и племенити појединци, који заслужују сву нашу похвалу и подршку. Надамо се да ће њихов пример инспирисати и друге ученике да теже ка врхунским постигнућима, не само у школи, већ и у животу.