Конституисана је Скупштина општине Жабари

со

Конститутивна седница Скупштине општине Жабари одржана је у четвртак 20. aвгуста. Заседање је  због пандемије корона вируса и тренутне епидемиолошке ситуације одржано у холу Основне школе „Дуде Јовић“.

На седници којој  је присуствовало 36 од 37 одборника најпре су изабрани чланови верификационог одбора, који су извршили преглед изборног материјала за избор одборника Скупштине општине, а затим су одборницима  додељени мандати.

Одлучено је да ће у наредне четири године Скупштином и даље председавати Дејан Адамовић, док ће његов заменик бити Драгиша Пауновић. За секретара Скупштине општине изабрана је Слободанка Мисић која је на том послу дуги низ година, а за заменика секретара Марина Андрејић.

                Јован Лукић

Након конституисања нове законодавне, одборници су изабрали и извршну власт. За председника Општине изабран је Јован Лукић који је  ту функцију и до сада и обављао, а за његовог заменика именован је Игор Чолић.

На истој седници изабрано је и Општинско веће које ће поред председника Општине и његовог заменика чинити Звездан Томић, Драги Чичић, Момир Благојевић,Новица Вујчић, Сања Марјановић, Горан Милосављевић и Милица Момчиловић.

Подсетимо да је на јунским локалним изборима у овој општини  26 одборничких мандата припало листи „Александар Вучић – За нашу децу“ по 5 мандата освојиле су листе Социјалистистичка партија Србије и Група грађана „Жиг и метла“ док је 1 мандат завредела листа „Боља Србија – за  бољу општину“.

 

Одлуке у интересу  грађана

Поново изабрани председник Општине Жабари Јован Лукић, захвалио се одборницима који су скупштину чинили у претходном мандату на сарадњи и подршци у доношењу одлука које су,како је рекао,  биле у интересу свих грађана.

-Пандемија корона вируса у многоме је променила животе свих нас, сусрели смо се са многим изазовима, али смо ипак успели да у предвиђеном року завршимо све планиране пројекте и активности. Спроводили смо све мере и препоруке Владе Републике Србије и на тај начин успели да свим нашим грађанима изађемо у сусрет, као што смо и увек чинили чувајући здравље и животе свих нас. Имали смо фер и коректну политичку кампању, а наши грађани су својим гласом одлучили ко ће их представљати у скупштинским редовима у наредне четири године. Поверење које је добила Српска напредна странка схватам као похвалу за напоран рад и резултате који су видљиви  у сваком насељу наше општине. Зато ћемо се и даље трудити да радимо истим темпом и да доносимо одлуке у интересу свих грађана наше општине. Уважићемо све конструктивне опозиционе предлоге и идеје, јер сматрамо да би сви који живимо у овој општини требало да имамо исти циљ, а то су бољи услови за живот свих нас, рекао је Лукић.

 

Извор:

Жабари: Јовану Лукићу други председнички мандат