Бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља Жабари у недељу 26.05.

black and gray stethoscope

У недељу 26.05. у Дому здравља Жабари у времену од 8х до 17х биће организовани бесплатни превентивни прегледи предшколске и школске деце од стране педијатра, при чему ће нарочит акценат бити на превенцији деформитета кичме и табана.

Сва деца која дођу ће бити прегледана без обзира на здравствено осигурање и биће упућена на даљу дијагностику и лечење, ако буде било потребе у најближу секундарну установу.

Министарство здравља на овај начин жели да укаже да је превенција увек на првом месту и да држава у сваком моменту мисли на децу и на њихов правилан развој.

Истог дана ће бити организовани и превентивни прегледи одраслих, такође од 8 до 17 часова. Мериће се крвни притисак, шећер у крви и радиће се комплетна крвна слика, екг, хормони штитне жлезде Т3, Т4, ТСХ, код мушкараца ПСА и то ће моћи да ураде апсолутно сви, имали здравствено осигурање или не.

Пацијенти код којих постоји сумња на обољења плућа биће упућени на рендген, а нарочито они старији од 50 година који су активни пушачи преко 30 година.

Министарство здравља и Дом здравља Жабари позивају овим путем грађане и децу да се јаве у што већем броју, како би се превентивним прегледима откриле на време све потенцијалне или постојеће болести које би се благовремено лечиле, што је уосталом и највећи циљ свих ових акција које спроводи држава.