Похвала за допринос развоју приступачности општини Жабари

12

Општина Жабари добитник је похвале за допринос развоју приступачности на својој територији у 2019.години, коју на основу јавног позива додељују Заштитник грађана, Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије и Стална конференција градова и општина.

Заштитник грађана мр Зоран Пашалић уручио је похвалу начелнику општинске управе Небојши Миловановићу.

На овај начин, Заштитник грађана жели да промовише примере добре праксе у области приступачности на локалном нивоу, као и да оствари бољу међусобну сарадњу са градовима и општинама у Републици Србији у циљу утврђивања стања у области приступачности и узрока због којих се, у пуној мери, не примењују прописи који гарантују права на приступачност јавних објеката, служби и услуга особама са инвалидитетом и тешкоћама у кретању или комуникацији.

Такође, ова иницијатива ће пружити значајне информације за формулисање препорука и планова за унапређивање приступачности у оквиру надлежности градова, општина и градских општина.

Учешћем на овом Јавном позиву је прилика да се представе спроведене иницијативе јединица локалне самоуправе, посвећеност доприносу развоја приступачности и размене драгоцена искуства и примери добре праксе у области приступачности јавних објеката, служби и услуга свим грађанима и грађанкама.

 

https://mapapristupacnosti.rs/wordpress/index.php/2020/06/03/zabari/