Putevi iz opštinskog i republičkog budžeta

Predsednik opštine

Predsednik Opštine Žabari Jovan Lukić govorio je, nedavno, o investicionim aktivnostima  na žabarskoj teritoriji, fokusirajući se naročito na putnu infrastrukturu. Lukić je ovom prilikom naročito istakao ulaganja Republike Srbije koja se ogledaju u investiranju u dva putna pravca. Prvi je put  Žabari –Četereže- Brzohode – Petrovac, čija je vrednost od oko 200 miliona dinara, a drugi put Žabari – Velika Plana, u koji se investira oko 400 miliona dinara. Put Žabari- Velika Plana proširuje se po 80 santimetara sa obe strane.

-Ovaj put je od velikog značaja jer  je autoput desetak kilometara od Velike Plane. Čim dobijemo bolju putnu infrastrukturu, otvara nam se mogućnost privlačenja investitora i izgradnje industrijske zone, kaže predsednik Opštine Žabari ističući izuzetnu saradnja sa Republikom.

 Jovan Lukić

– Nama su vrata svuda otvorena, u svim ministarstvima, a rezultati su očigledni. Predstavnici Republike  prepoznali su naš problem sa putevima. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  dva puta je posetio Opštinu Žabari i ispunio svoja obećanja, kaže Lukić.

-Mi smo između Svilajnca, Petrovca na Mlavi, Požarevca i Velike Plane tako da smo možda bili malo nepravedno zapostavljeni. U poslednje vreme boljitak se vidi.

Sa oko 35 miliona dinara iz opštinskog budžeta rađeni su lokalni putevi u Vlaškom Dolu, Oreovici, Žabarima, Viteževu, Porodinu, Aleksandrovcu…

– Gledamo da svako selo dobije put. To je osnovna stvar. U Žabarima više ne postoji nijedna značajnija ulica koja nije asfaltirana.

Kada je reč o ostatku infrastrukture novcem iz Republike gradi se i 76 kilometara kanalizacione mreže, a pitanje gasa je rešeno izgradnjom gasne stanice u Porodinu.

 

Putevi iz opštinskog i republičkog budžeta

10