Posetu Braničevskom okrugu predsednik Srbije započeo u Žabarima

 

 

Posetu Braničevskom okrugu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je u Žabarima, obilaskom radova na izgradnji stambenog objekta za izbegla i raseljena lica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Izgradnja stanova čija je ukupna površina 700 kvadrata počela je u oktobru prošle godine i biće završena u septembru ove godine, kada će 12 izbegličkih porodica dobiti svoj krov nad glavom.

Predsednika Vučića su dočekali predsednik Opštine Žabari Jovan Lukić i predsednik SO Dejan Adamović sa saradnicima. On je tom prilikom obećao da će se država boriti za opstanak malih mesta i sela u Srbiji i povećanje nataliteta, jer, kako je rekao, bez mladih nema ni opstanka Srbije.

-U Žabarima će država uložiti 1,1 milion evra za rekonstrukciju Doma zdravlja, 260.000 evra za zamenu azbestnih vodovodnih cevi u Vlaškom Dolu, dok će u Simićevu, Viteževu i drugim naseljima biti rešeno pitanje putne infrastrukture. Da osetite da država danas može mnogo više nego ranije, a država zaista može više. Brine me podatak da je ovde prošle godine bilo 4 puta više umrlih nego novorođene dece, jer džaba je sve što radimo ako u narednom periodu ne budemo imali više dece. Pokušaćemo da dovedemo dva, tri manja investitora i da istovremeno opremamo sve javne objekte i obnovimo Osnovnu školu u Žabarima. Želimo da snagu države pokažemo kroz Kancelariju za javna ulaganja i da to građani osete odmah, jer mnogo nam je važnije da se to vidi ovde nego u Beogradu, Novom Sadu i drugim većim mestima. Borićemo se za Žabari i manja mesta i sela, jer bez toga nema budućnosti Srbije, kazao je Vučić.

Predsednik je naglasio da je država spremna da na različite načine pomogne privatnoj inicijativi i pruži posebne podsticaje za povratak naših ljudi iz inostranstva.

-Ja ni danas nisam došao da vam kažem da će biti sve lako, ali vam obećavam da ćete da vidite bolje puteve, novi vodovod, rekonstruisani Dom zdravlja i to zahvaljujući tome što smo štedeli, ponašali se odgovorno, ali bez vaše podrške nikada takve rezultate ne bismo mogli da postignemo, zaključio je Vučić.

Poseta predsednika Republike Aleksandra Vučića opštini Žabari

Posted by Skupstina Opstine Zabari on Subota, 06. april 2019.