Nagrada za zaposlene u Kovid ambulanti

Nagrada za zaposlene u Kovid ambulanti 1

Kovid ambulanta u Aleksandrovcu prva je linija odbrane u opštini Žabari od korona virusa. Počela je da radi 20. marta i do sada kroz nju je prošlo više od 300 ljudi. Na predlog predsednika Opštine Žabari Jovana Lukića, zdravstveni radnici i nemedicinsko osoblje angažovani na poslovima epidemiološkog nadzora, lečenja, testiranja i organizacije novčano su nagrađeni sa po 20.000 dinara.

Lekar u Kovid ambulanti Maja Panić ističe da su na poslovima vezanim za novi korona virus angažovane četiri ekipe koje čine lekar, medicinska sestra i pomoćni radnik.

– Na našoj teritoriji zvanično su registrovane četiri obolele osobe od kovida -19, radili smo PCR testove za odlazak – dolazak iz inostranstva, za osobe koje su bile u kontaktu sa obolelima, ali i za one za koje se sumnja da su zaraženi, kao i za hospitalizaciju, preglede, snimanja, istakla je dr Maja Panić.

                                 NEMA OPUŠTANJA

Radno vreme Kovid ambulante u početku vanrednog stanja bilo je od 7 do 18 časova, zatim se dugo radilo od 7 do 22 časa, a u poslednje vreme od 9 do 17 časova.

-Kod nas su se javljali osobe sa akutnim i hroničnim respiratornim simptomima, sa ili bez povišene temperature. U početku je bilo teškoća zbog prelaska na novi sistem rada, ali je brzo došlo do uhodavanja između službi epidemiologije ZZJZ Požarevac, Infektivnog odeljenja Opšte bolnice Požarevac, Radiologije Opšte bolnice Petrovac i svih ostalih koji su bili u ovom sistemu rada. S obzirom na to da veliki broj ljudi sa naše teritorije gravitira ka inostranstvu očekivali smo veći broj pozitivnih slučajeva, ali srećom to je izostalo, dodaje Panić ističući da su zdravstveni radnici bili adekvatno zaštićeni medicinskom opremom.

-Obezbeđeno nam je sve neophodno počev od maski, rukavica, vizira, kombinezona do dezinfekcionih sredstava za ruke, podove i druge radne površine. Trenutno u ambulanti svakodnevno rade dve ekipe u vremenu od 9 do 17 časova. Nadam se da nas uskoro očekuje potpuna normalizacija rada i početak testiranja na antitela kako bi se utvrdilo da li je stvoren kolektivni imunitet, kaže dr Panić napominjući da se ulazi u završnu fazu epidemije, ali da još nije gotovo.

-Ne smemo da se opustimo, biće vremena za to, važno je da ostanemo odgovorni, kaže pohvaljujući saradnju sa Opštinskom upravom koja je, kako kaže, od prvog dana na visokom nivou, od ponuđene do realizovane pomoći.

-Predsednik Opštine Jovan Lukić nas je redovno obilazio i sa svakom ekipom razgovarao o eventualnim problemima i ponudio pomoć u rešavanju istih. Tada nam je rekao da ćemo biti nagrađeni za rad i trud, za požrtvovanost i doprinos u lečenju ove pošasti, što je i realizovano protekle nedelje u vidu novačne nagrade za sve zaposlene u Kovid ambulanti na čemu se zahvaljujemo, istakla je dr Maja Panić.

 

 

Žabari: Nagrada za zaposlene u Kovid ambulanti